Please use this identifier to cite or link to this item: https://elib.utmn.ru/jspui/handle/ru-tsu/31069
Title: Менеджмент в условиях социокультурной бифуркации
Other Titles: Management in the context of socio-cultural bifurcation
Authors: Мельник, В. В.
Melnik, V. V.
Keywords: менеджмент
социальность
социокультурные бифуркации
принципы бифуркационного менеджмента
management
sociality
sociocultural bifurcations
principles of bifurcation management
Issue Date: 2000
Publisher: Издательство Тюменского государственного университета
Citation: Мельник, В. В. Менеджмент в условиях социокультурной бифуркации / В. В. Мельник. — Текст : электронный // Вестник Тюменского государственного университета. — 2000. — № 4. — С. 112–121.
Abstract: В статье предпринимается попытка разработки методологии исследования менеджмента в условиях современной социокультурной бифуркации. Культура отражает совокупность способов и результатов деятельности менеджмента на любом этапе его развития, а социальность – отношения между людьми в процессе этой деятельности. Такой подход позволяет непротиворечиво перейти к разработке принципов бифуркационного менеджмента и их практическому использованию.
The article is concerned with the elaboration of methodology of research in the field of management under the condition of socio-cultural bifurcation of contemporal society. The culture reflects combination of methods and results of management activity at any stage of its development and sociality – the relationship between people in the process of this activity. Such an approach gives the possibility to elaborate the principles of bifurcation management and its implementation.
URI: https://elib.utmn.ru/jspui/handle/ru-tsu/31069
ISSN: 1562-2983
Source: Вестник Тюменского государственного университета. — 2000. — № 4
Appears in Collections:Вестник ТюмГУ: Социально-экономические и правовые исследования

Files in This Item:
File SizeFormat 
vestnikTyumGU_2000_4_112_121.pdf2.87 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.